Ρόλο Σώματος Διώξεως Οικονομικού Εγκλήματος αποκτά η Οικονομική Αστυνομία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διεκδικεί ενεργότερη συμμετοχή στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ήδη η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Διώξεως Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιεί έλεγχους σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους για την διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό την προηγούμενη εβδομάδα διενήργησε έλεγχους σε ιατρεία σε Αθήνα, Πετρούπολη και Κολωνό, όπου διαπίστωσε φορολογικές και άλλες παραβάσεις από ιδιώτες ιατρούς.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν μετά από καταγγελίες πολιτών στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012 που λειτουργεί όλο το 24ωρο στο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, σε ιατρείο δερματολόγου διαπιστώθηκε παράβαση που αφορά στην μη έκδοση αποδείξεως παροχής υπηρεσιών και σε ιατρείο παιδοψυχίατρου ο γιατρός δεν επέδειξε βιβλίο εσόδων – εξόδων και μπλοκ αθεώρητων αποδείξεων.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν, θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών, ενώ ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες Εφορίες, ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας.