«Γερμανική τράπεζα έχει σχέδιο για παράλληλο ελληνικό ευρώ»

Το «Geuro» θα επέτρεπε να μεγιστοποιήσουμε τις εξαγωγές μας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
6:13
23/05/2012
«Γερμανική τράπεζα έχει σχέδιο για παράλληλο ελληνικό ευρώ»
1
loading

Η διαδικτυακή πύλη «EU observer» δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Γερμανική τράπεζα καταθέτει σχέδιο για παράλληλο ελληνικό ευρώ». Το άρθρο παρουσιάζει τα σχέδια της «Ντόιτσε Μπανκ» (Deutsche Bank) για κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα με το όνομα «Geuro».

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι υπό την απειλή εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, ο οικονομικός κολοσσός Deutsche Bank παρουσίασε την ιδέα του για ένα «Geuro»: ενός παράλληλου νομίσματος που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να το υποτιμήσει, παραμένοντας όμως ταυτόχρονα στην Ευρωζώνη. Μάλιστα, ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank δηλώνει ότι το «Geuro» θα επέτρεπε στην Ελλάδα να χαμηλώσει τους μισθούς της και να μεγιστοποιήσει τις εξαγωγές της επιστρέφοντας έτσι πιο σύντομα σε ρυθμούς ανάπτυξης.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόταση της γερμανικής τράπεζας θα μπορούσε να πάρει σάρκα και οστά σε περίπτωση που «ακροαριστερές δυνάμεις» κερδίσουν τις εκλογές στις 17 Ιουνίου και πραγματοποιήσουν τις απειλές τους για καταγγελία του Μνημονίου. Όμως όπως και να έχει, η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος προϋποθέτει τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας εκ μέρους του ΔΝΤ και της Ε.Ε., η οποία όμως θα χορηγείται μόνο για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους της Ελλάδος, καταλήγει το «EU observer».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Nisgia

    Είναι απίστευτο ότι ενώ βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό δίλημμα ανάμεσα στην ομηρία του ευροχρέους ή χρεοκοπία όλα τα εναλλακτικά σενάρια (είτε καλά είτε όχι) προέρχονται από το εξωτερικό. Ενώ εμείς που είμαστε οι πρωταγωνιστές του προβλήματος είτε λαικίζουμε είτε γκρινιάζουμε είτε είμαστε αδιάφοροι. Μήπως είμαστε όντως ανίκανοι και το καλύτερο είναι να μείνουμε στην ευρωζώνη και να κάνουμε ότι μας λένε?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει