Η εξαίρεση των ευρωπαϊκών χωρών από τους δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο θα παραταθεί εφόσον η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρήσει σε «παραχωρήσεις» προς τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Λάρι Κάντλοου.

Οι εξαιρέσεις αυτές λήγουν την 1η Μαΐου και, εκτός από την ΕΕ, έχουν παραχωρηθεί σε πολλές χώρες συμμάχους των ΗΠΑ, όπως στον Καναδά, το Μεξικό, την Αυστραλία, την Αργεντινή και τη Βραζιλία.

«Είναι πολύ σημαντικό ορισμένοι από τους φίλους μας να κάνουν παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά τις εμπορικές πρακτικές τους, τους δασμούς και τους φόρους. Για παράδειγμα, ένα από τα προβλήματα είναι αυτό της ισότιμης μεταχείρισης της αυτοκινητοβιομηχανίας και θα θέλαμε να δούμε κάποιες παραχωρήσεις εκ μέρους της Ευρώπης», είπε ο Κάντλοου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου σημείωσε επίσης ότι δεν βλέπει εξάπλωση των αρνητικών συνεπειών από την αύξηση του κόστους των μετάλλων μετά την επιβολή δασμών εκ μέρους της Ουάσινγκτον.

Αναφερόμενος στο θέμα της Κίνας, είπε ότι αναμένει οι προσεχείς εμπορικές συνομιλίες θα είναι θετικές, προσθέτοντας ότι θα μετάσχει και ο ίδιος στην αντιπροσωπεία που θα επισκεφθεί το Πεκίνο τις επόμενες ημέρες. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας αυτής θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν ενώ στα μέλη της θα περιλαμβάνεται και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εμπορίου, ο οικονομολόγος Πίτερ Ναβάρο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.