Επί ημερών Πικραμμένου η λυπητερή

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εφαρμοστούν οι περικοπές


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12:48
17/05/2012
Επί ημερών Πικραμμένου η λυπητερή
6
loading

Επί ημερών υπηρεσιακής κυβέρνησης θα πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση για τις περικοπές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012, εκτός εάν  η συμφωνία των όλων των κομμάτων για ακόμα μία φορά μέσα σε ένα μήνα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί στην τελευταία σύσκεψη δεσμεύτηκαν ότι η κυβέρνηση θα είναι άκρως υπηρεσιακή με σκοπό να διεξαγάγει μόνο τις εκλογές και αν προκύψει σημαντικό θέμα τότε αυτό θα αντιμετωπιστεί με σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Το μέτρο των περικοπών έχει παγώσει προσωρινά και προβλέπεται στο δεύτερο μνημόνιο. Περιλαμβάνει μείωση 12% των κύριων συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ και μείωση κατά 7% των συντάξεων του ΝΑΤ.

Η παρακράτηση σε συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ θα υπολογιστεί αφού πρώτα αφαιρεθούν οι προηγούμενες περικοπές της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και της επιπλέον εισφοράς.

Επίσης προβλέπεται:

- Μείωση 10% στις επικουρικές από 200 έως 250 ευρώ.
- Μείωση 15% στις επικουρικές από 251-300 ευρώ.
- Μείωση 20% στις επικουρικές από 301 ευρώ και πάνω.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar andreas

  Ευκαιρια να ξυπνησουν τα παπουδια (λογω πεινας) απο το ληθαργο και να παρουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τα μονοψηφια ποσοστα που τους αξιζουν!

  1. avatar marinos

   Δεν ξυπνάνε οι παππούδες με τίποτα. Πάλι εκεί θα πάνε και ..... αλίμονο μας.

 2. avatar ίωνας

  Είναι η απόδειξη του τι εννοούν ο Σαμαράς με το Βενιζέλο όταν λένε ότι θα επαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο και τα μέτρα.Στην πραγματικότητα η πολιτική τους είναι προαποφασισμένη: μνημόνιο και μέτρα χωρίς έλεος μέχρις εσχάτων.Αυτούς τους ενδιαφέρει μόνο η κουτάλα και η πολιτική τους επιβίωση.

 3. avatar Duke

  Λυπηθείτε ρε φίλε τους φτωχούς συνταξιούχους και κόψτε τις βουλευτικές συντάξεις έτσι κι αλλιώς πλούσιοι είναι.

 4. avatar Tsouxtra

  Επι ημερών Πικραμένου...η πίκρα !

  1. avatar Nestor

   Κάποιος να μας γλυκάνει ρε παιδιά!Πικραμένος=μετοχή; δηλ. την έχουμε φάει την πίκρα πρίν; (Τσούχτρα, βοήθα στην ανάλυση)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει