«Καταστροφή για την Ιρλανδία το Brexit εάν δεν υπάρξει συμφωνία»

Η προειδοποίηση του Βρετανού υπουργού Οικονομικών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21:49
11/04/2018
«Καταστροφή για την Ιρλανδία το Brexit εάν δεν υπάρξει συμφωνία»
loading

Σε περίπτωση που Μεγάλη Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καταφέρουν να βρουν μια λύση κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για το Brexit, η χώρα που θα επηρεαστεί περισσότερο κατά τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, θα είναι η Ιρλανδία. Μάλιστα, μέσω γερμανικής εφημερίδας έκανε λόγο για «καταστροφή».

«Το χειρότερο σενάριο για τη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής θα ήταν να μην υπάρξει καμία λύση μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας, αυτό θα ήταν καταστροφή για την κατάσταση στην Ιρλανδία», δήλωσε ο Χάμοντ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung που δημοσιεύθηκε σήμερα και την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών δεν διευκρίνισε, ωστόσο, εάν αναφερόταν συγκεκριμένα σε μια λύση για το θέμα των ιρλανδικών συνόρων ή σε μια συνολική συμφωνία για το Brexit.

Ο Χάμοντ ξεκαθάρισε ότι η Μεγάλη Βρετανία θα τηρήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς την ΕΕ μετά την αποχώρησή της και οι πληρωμές της θα μπορούσαν να φθάσουν τα 39 δισ. λίρες (55,35 δισ. δολάρια). Μάλιστα, έκανε σαφές ότι η απόφαση του βρετανικού λαού για Brexit δεν θα αντιστραφεί.

«Θα ήταν καλύτερο εάν διατηρούσαμε μια στενή σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, το οποίο θα μας επέτρεπε να συνεχίσουμε να έχουμε ένα κοινό μέτωπο στα θέματα του διεθνούς εμπορίου», επισήμανε στη γερμανική εφημερίδα.

Το ελεύθερο εμπόριο και οι ανοικτές αγορές έφεραν «τεράστιο πλούτο» για τους Ευρωπαίους, δήλωσε ο Χάμοντ, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να συνεχίσουμε να το υπερασπιζόμαστε αυτό».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει