Αμφιβολίες ως προς το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ, μιλώντας στην εφημερίδα «Financial Times Deutschland».

Ο κ. Λάμερτ επισήμανε ότι ως την περασμένη Παρασκευή, οπότε πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Κοινοβουλίου πριν την δεκαπενθήμερη διακοπή λειτουργίας του, δεν υπήρχε η βάση για να γίνει τέτοια συζήτηση και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο διάστημα που μεσολαβεί ως τις 27 Φεβρουαρίου, πρώτη μέρα των συνεδριάσεων, θα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις ώστε το σχέδιο να εγκριθεί χωρίς να χρειαστεί περαιτέρω συζήτηση.

«Μένει να δούμε εάν θα είναι αρκετός ο χρόνος διαβούλευσης που έχει προβλεφθεί» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής. Από την εφημερίδα επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια διακοπής της λειτουργίας της Βουλής, οι βουλευτές θα βρίσκονται στις εκλογικές τους περιφέρειες, ενώ θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το πακέτο διάσωσης και το PSI.