Στη διερεύνηση του πρόσφατου ράλι των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας θα προχωρήσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με σκοπό να διαπιστώσει αν υπήρξε εσωτερική πληροφόρηση, με αφορμή τη διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει με κοινές μετοχές, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Αυτό δήλωσε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο κ. Παπαδημούλης επικαλέστηκε δημοσιογραφικές πληροφορίες, που «υποστηρίζουν ότι ίσως αυτή να είναι η εξήγηση για το πρόσφατο μετά από μια μακρά περίοδο κατακρήμνισης χρηματιστηριακό «ράλι» ανόδου των τραπεζικών μετοχών σε ποσοστά μέχρι και 100%!».

Ο βουλευτής υποστήριξε ότι «τα αμοιβαία κεφάλαια τραπεζών, τα ισχυρά τραπεζικά λόμπι καθώς και οι μεγαλοεπιχειρηματίες που στηρίζουν τις τράπεζες ως μέτοχοι εκμεταλλεύτηκαν πιθανή εσωτερική πληροφόρηση και έσπευσαν συντονισμένα να προεξοφλήσουν την ανωτέρω ρύθμιση (σημ: κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου) και να αποκομίσουν τεράστια κέρδη».

Ρώτησε, λοιπόν, αν οι αρμόδιες αρχές θα ερευνήσουν το θέμα.  Ο κ. Σαχινίδης απάντησε ότι « προώθησα το ερώτημα στην αρμόδια εποπτική αρχή, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία με διαβεβαίωσε ότι θα διερευνήσει το θέμα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της».