Και στη ΔΕΠΑ χρωστά η Αλουμίνιον Α.Ε.

Εύρωστες επιχειρήσεις αφήνονται να χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:22
31/01/2012
Και στη ΔΕΠΑ χρωστά η Αλουμίνιον Α.Ε.
1
loading

Ζήτημα βιωσιμότητας της ΔΕΗ, λόγω των ανείσπρακτων οφειλών προς αυτή- με ιδιαίτερη αναφορά στο χρέος της εταιρίας Αλουμίνιον Α.Ε- έθεσαν με ερώτησή τους στην Βουλή, δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γιάννη Βλατή.

Σύμφωνα με τους ερωτώντες βουλευτές τα χρέη ξεπερνούν τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες καταναλωτές, η Αλουμίνιον Α.Ε., οφείλει πάνω από 80 εκατ. ευρώ, την ώρα μάλιστα που λόγω χαρακτηρισμού της νεότευκτης μονάδας συμπαραγωγής ενέργειας - θερμότητας (CHP Unit) με το άρθρο 197 του Ν. 4001/2011 ως μονάδα συμπαραγωγής υψηλής απόδοσης (ΣΗΘΥΑ), εντάχθηκε και ωφελείται από στις ευνοϊκές διατάξεις τιμολόγησης των ΑΠΕ, με το ποσό των 50 έως 150 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση».

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι η εταιρεία Αλουμίνιον Α.Ε. δεν χρωστά μόνο στην ΔΕΗ, αλλά και στην ΔΕΠΑ, προς την οποία το χρέος της είναι της τάξης των 65 εκατ. ευρώ.

Ενώ λοιπόν χρωστά τα χρήματα αυτά σε ΔΕΗ και ΔΕΠΑ, η μητρική εταιρεία της Αλουμίνιον Α.Ε., ο Όμιλος Μυτιληναίου, ανακοινώνει κέρδη προ φόρων για το 9μηνο του 2011 που αγγίζουν τα 100 εκατ. ευρώ. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η μη πληρωμή των χρεών προς ΔΕΗ και ΔΕΠΑ δεν οφείλεται σε αδυναμία της εταιρείας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αλλά σε επιχειρηματικές σκοπιμότητες, με την ανοχή φυσικά κάποιων.

Το τελευταίο είναι και αυτό που προκαλεί τις περισσότερες αντιδράσεις. Εύρωστες επιχειρήσεις αφήνονται να χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια, την ίδια στιγμή που σε νοικοκυριά και μικροεπιχειρήσεις κόβεται το ρεύμα για μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ευρώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar mystery2009

    ΧΑΡΙΖΕΙ Η ΔΕΗ ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει