Ο επικεφαλής του ΙΙF Τσαρλς Νταλάρα επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα με στόχο να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το PSI, την ανταλλαγή δηλαδή των ομολόγων. Όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής «είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν ακόμη και μέσα στην εβδομάδα».

Μαζί με τον Τσαρλς Νταλάρα επιστρέφει στην Αθήνα και ο Ζαν Λεμιέρ. Πρόκειται για τους δύο προέδρους της συντονιστικής επιτροπής των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσ.Νταλάρα αποχώρησε το Σάββατο από την Αθήνα, χωρίς οι συζητήσεις κυβέρνησης και ιδιωτών ομολογιούχων να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων. Τραπεζικές πηγές, ωστόσο, είχαν αναφέρει ότι οι δύο πλευρές συνέκλιναν σε κλιμακωτό επιτόκιο που μεσοσταθμικά θα διαμορφωνόταν κοντά στο 4%.

Ο Π. Καψής είπε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του PSI βρίσκονται στην «πιο λεπτή τους φάση» και ότι «αποκλειστικό μέλημα του πρωθυπουργού είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI και το πρόγραμμα 2013-2015», είπε ο κ. Καψής. «Από αυτό θα εξαρτηθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας και το αν θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία».