Σε αντίθεση με προηγούμενες εκτιμήσεις για σθεναρή ανάπτυξη στη Βουλγαρία, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάκαμψης (EBRD), «βλέπει» συνέχιση της μετριοπαθούς ανάκαμψης το 2012.

Η EBRD αποδίδει την παραπάνω εκτίμηση στην αναμενόμενη συρρίκνωση της εξαγωγικής ζήτησης και στον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Οι ίδιες προβλέψεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στην τριμηνιαία επιθεώρηση της τράπεζας για τις περιφερειακές οικονομικές προοπτικές στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η EBRD, κάνουν επίσης λόγο για συνέχιση της εφαρμογής μέτρων για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος

Ο βασικός κίνδυνος με τον οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα, σύμφωνα με την EBRD, «είναι ότι οι στενοί δεσμοί της με την Ελλάδα ενδέχεται να οδηγήσουν σε αρνητικές συνέπειες στο εμπόριο, τις επενδύσεις και τον οικονομικό τομέα εν γένει».

Η τράπεζα προβλέπει μέση ανάπτυξη (σε ετήσια βάση) 1,2% του βουλγαρικού ΑΕΠ για το 2012, αναθεωρώντας προς τα κάτω προηγούμενη πρόβλεψή της για ανάπτυξη 2,3%.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.