Σημαντικά μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση του 2014 θα είναι το επιτόκιο του 5ετούς ομολόγου με το οποίο η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές και το ύψος της υπερκάλυψης θα δείξει το μέγεθος του comeback της ελληνικής οικονομίας, όπως εκτίμησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής Θανάσης Τσάδαρης.

Μιλώντας Στο Κόκκινο επεσήμανε πως: «Αυτή τη στιγμή, λόγω της προεξόφλησης των καλών οικονομικών δεδομένων της Ελλάδας μετά τη συμφωνία με τους θεσμούς, υπάρχει συνεχής πτώση αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Σήμερα, η διετία είναι στην περιοχή του 2,95%-3%, ενώ η δεκαετία στο 5,15%. Με ένα σταθμισμένο υπολογισμό μπορούμε να πούμε ότι η πενταετία θα βγει στην περιοχή του 4,25%-4,50%».

«Η παλιά έκδοση είναι 4 δισ. ευρώ, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι όλοι, επειδή είναι καθορισμένο το trend των επιτοκίων, όλοι θέλουν να συμμετάσχουν … άρα τα 3-4 δισ. ευρώ που ζητάει το Δημόσιο, έρχονται να καλυφθούν από τους κατόχους των παλαιών ομολόγων που θα κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν την ανταλλαγή για να κερδίσουν μία επέκταση τριών χρόνων στην καλή επιτοκιακή απόδοση του 4,25%-4,50% που εκτιμούμε ότι θα βγει», συνέχισε ο ίδιος.

Ανέφερε μάλιστα ότι κατά τη δική του γνώμη «το Δημόσιο πρέπει να ανεβάσει ελαφρά την απορροφητικότητα και να πάρει λιγότερα από αυτούς που θέλουν να ανταλλάξουν και να βάλει μέσα καινούργιους επενδυτές, αυξάνοντας κατά λίγο το ποσό … η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι τα 3-4 δισ. ευρώ θα γίνουν 5-5,5 δισ. ευρώ λόγω της υψηλής ζήτησης και θα χρειαστεί να καλυφθούν και νέοι επενδυτές που θέλουμε να προσελκύσουμε μέσα στο ελληνικό χρέος».