Μη αποδοτική η δουλειά από το σπίτι

Τι έδειξε έρευνα στους επιχειρηματίες


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
15:54
19/07/2017
Μη αποδοτική η δουλειά από το σπίτι
1
loading

Το 44% των επιχειρηματιών στην Ελλάδα θεωρεί ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες απόσπασης της προσοχής όταν κάποιος εργάζεται από το σπίτι, σύμφωνα με έρευνες της Regus.

Ωστόσο το 59% ισχυρίζεται ότι όταν ο χώρος εργασίας βρίσκεται κοντά στο σπίτι τούς βοηθάει να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, μειώνοντας, ταυτόχρονα, τον χρόνο μετακίνησης, ενώ το 20% πιστεύει ότι είναι η λύση ενάντια στη μοναξιά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η Regus διεξήγαγε μία έρευνα σε περισσότερους από 100 επιχειρηματίες στην Ελλάδα, προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά με τις απόψεις για την εργασία από το σπίτι.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι επιχειρηματίες δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν όταν εργάζονται στο σπίτι (44%) και αυτό οφείλεται, κυρίως, σε οικογενειακές υποχρεώσεις (34%) και στη διάσπαση της προσοχής από τα κατοικίδια (34%). Η αργή σύνδεση στο internet (17%) αναφέρθηκε, επίσης, ως ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που αντιμετωπίζει κάποιος, δουλεύοντας από το σπίτι.

Συνεπώς, σύμφωνα με την έρευνα, το σπίτι δεν αποτελεί το ιδανικότερο εργασιακό περιβάλλον, ενώ η εργασία σε τοποθεσία που βρίσκεται κοντά στο σπίτι αποδείχθηκε ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των ερωτηθέντων, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι η ιδανική λύση για τη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής (59%), κυρίως, γιατί τους επιτρέπει να σπαταλούν λιγότερο χρόνο στις μετακινήσεις τους και να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Άλλα σημαντικά ευρήματα είναι τα εξής σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Για το 23% των ερωτηθέντων, πρόβλημα αποτελούν κάποιοι συνήθεις οικιακοί θόρυβοι, όπως το κουδούνι της πόρτας και το πλυντήριο ρούχων και πιάτων.

Το 26% ισχυρίστηκε ότι η κοντινή απόσταση του χώρου εργασίας από το σπίτι τους βοηθά να επικεντρώνονται στα εργασιακά θέματά τους και να είναι αποδοτικότεροι.

Η Κατερίνα Μάνου, διευθύντρια της Regus για τα Βαλκάνια, σχολιάζει: «Για τους επιχειρηματίες, εργασία κοντά στο σπίτι σημαίνει να απολαμβάνεις τα οφέλη από την παραμονή στο σπίτι και να επιτυγχάνεις το ίδιο επίπεδο αποδοτικότητας που θα είχες σε ένα γραφείο. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες περισπασμού στο σπίτι, οι οποίοι μειώνουν την αποδοτικότητα και γι' αυτόν τον λόγο πολλοί επιχειρηματίες επιλέγουν να εργαστούν κάπου κοντά στο σπίτι τους.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες θεωρούν πως η εργασία κοντά στο σπίτι συμβάλλει στην επίτευξη υψηλών επιπέδων αποδοτικότητας, καθώς εξαλείφονται οι οικιακοί παράγοντες απόσπασης προσοχής. Επιπλέον, τους βοηθά να διατηρήσουν ένα υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, το οποίο θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί, αν, κατά τη διάρκεια κάποιας τηλεδιάσκεψης, ακουγόταν ο ήχος του πλυντηρίου. Η ιδανική λύση είναι ένα μέρος εκτός σπιτιού, αλλά σε κοντινή απόσταση από αυτό. Κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαλε μόνο στη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, αφού θα μειωνόταν ο χρόνος μετακίνησης και, κατά συνέπεια, θα αυξανόταν ο χρόνος χαλάρωσης με την οικογένεια, αλλά θα βοηθούσε ουσιαστικά στην αύξηση της αποδοτικότητας, παρέχοντας πρόσβαση σε τεχνολογικά μέσα και εξοπλισμό γραφείου εκτός των κεντρικών γραφείων της εκάστοτε επιχείρησης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar John From NY

    Πληροφοριακά σας λέω ότι σε όλες τις μεγάλες εταιρίες στην Αμερική που επισκέπτομαι ειδικά στις ασφάλειες έχουν ξεκινήσει αναδιάρθρωση των γραφείων τους. Πας και κανείς sign in και ένα γραφείο εμφανίζετε από το πάτωμα. Το χρησιμοποιείς όσο το χρειάζεσαι και μετά φεύγεις. Όλα ηλεκτρονικά και κανεις δεν τυπώνει. Όσο θες δουλεύεις από το σπίτι ή όπου σε βολεύει. Ήδη αν μπείτε στα site των μεγαλύτερων brokers έχουν αγγελίες για remote employees 100% από σπίτι. Δεν λέω ότι είναι πιο αποδοτικό αλλά φανταστείτε ποσα λεφτά γλιτώνουν από τα γραφεία! Υπάρχουν και εδώ 55αρηδες που αντιδρούν γιατί έχουν προνόμια οπως γραφείο με θα και το έπεζαν μεγάλοι και τρανοί. Εγώ ας πούμε έχω συνέχεια ραντεβού με πελάτες και πρέπει να κάνω και underwrite. Όποτε θέλω πάω γραφείο ή δουλεύω από εκεί που είμαι με το λαπτοπ. Απλά η διαφορά είναι ότι Ελλάδα που δούλευα θέλουν να σε βλέπουν εκεί να κάθεσαι και ας μην αποδίδεις. Εδώ βάζουν στόχους και σε αυτά κρίνεσαι. Τι τον νοιάζει τον μάνατζερ που είσαι αν φέρνεις τους στόχους και κανείς την δουλειά σου? Απλά έστησα ένα σύστημα να μπορούν να δουν τα προγράμματα και την πρόοδο της ομάδας και δεν χρειάζεται καν να μιλάμε κάθε μέρα. Τώρα μπήκα στο κινητό και έβαλα σημειώσεις για τις συναντήσεις που είχα και όλα καλά. Ακόμα και από Ελλάδα αν χρειαστεί δουλεύω μερικές ώρες και μπορώ άνετα να κάνω μερικά τηλέφωνα. Στο γραφείο τα ίδια πράγματα θα έκανα έτσι και αλλιώς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει