Πιτσιλής: Στόχος η συμμόρφωση των επιχειρήσεων

Θα συνεχιστούν οι έλεγχοι για την έκδοση αποδείξεων από την ΑΑΔΕ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22:13
17/07/2017
Πιτσιλής: Στόχος η συμμόρφωση των επιχειρήσεων
4
loading

Επιδίωξη της ΑΑΔΕ είναι η αύξηση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, δηλώνει ο Γ.Πιτσιλής για τους ελέγχους που διεξάγονται σχετικά με την έκδοση αποδείξεων.

«Ο στόχος μας είναι σαφής εξ αρχής: Σε μια περίοδο, όπου η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων, και δη των επιχειρηματιών, αγωνίζεται για να είναι συνεπής απέναντι στις κάθε είδους υποχρεώσεις της, δεν θα επιτρέψουμε, στο βαθμό που μας αναλογεί, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, όπως αυτός αναπτύσσεται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων... δηλαδή, μέσω της είσπραξης και μη απόδοσης φόρων, όπως ο ΦΠΑ, αλλά και της απόκρυψης εισοδημάτων.

Οι οδηγίες, που έχουν δοθεί στις ελεγκτικές υπηρεσίες, είναι ξεκάθαρες: Σεβόμαστε τη λειτουργία των επιχειρήσεων, που ελέγχονται, και εφαρμόζουμε το νόμο. Δεν αποσκοπούμε στο να βάζουμε λουκέτα παντού.

Αυτό είναι το τελευταίο, που θέλουμε. Επιδίωξή μας είναι η αύξηση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, δήλωσε ο Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΓΩ

  σε 2-3 χρονια οπου θα εχουν κλεισει ολες οι επιχειρησεις και θα εχουν φυγει και οι μισοι ελληνες για να βρουν μια καλυτερη ζωη, η χώρα θα μείνει με τον Κο Πιτσιλή και τους ρομά. Και καθώς όλοι γνωρίζουμε, οι ρομά δεν καταναλώνουν. ήτοι, η χώρα θα μείνει χωρίς πελατάκια. και οι τωρινοί \"τυπικοί\"¨συμπολίτες μας(ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ, ΟΤΙ Ο ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ) οι οποίοι χειροκροτούν τις ενέργειες των ελεγκτικών υπηρεσιών, οι οποίες τρέφονται απο εκείνους που ελέγχουν, θα είναι αναγκασμένοι να καταναλώνουν απο μεγάλα καταστήματα πολυεθνικών. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ. ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΗΓΝ ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ. ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ..! ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΕΡΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ.... ! ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΕΣ.

 2. avatar Kriton_5

  Με τα ψιλά απο τις αποδείξεις των ελεεινων καντινων ανα την χώρα θα σωθεί το σύστημα...αντί να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να μείνουν στην χώρα κυνηγάνε τούς φουκαράδες....

 3. avatar olymbitis

  Πιτσίλα τους μεγάλε, αυτοί μας φέρανε εδώ, μαζί με τα [...] τους πολιτικάντηδες, μια ράτσα όμοια.

 4. avatar Χρήστος Σταράτος

  Κάτι μου λέει ότι αυτός έχει το know how για να γίνει κάτι σωστό...και την θέληση βεβαιως...καλά αρζισε...θα κριθεί στην πορεία...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει