«Οι φορολογικές δομές δεν λειτουργούν και η οικονομία καταρρέει», γράφει για την Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Die Welt. «Η κυβέρνηση μάλιστα προειδοποιεί τους πολίτες ενάντια στους ενεχυροδανεισμούς», σχολιάζει.

Η εφημερίδα τονίζει ότι «Ελλάδα και πάλι δεν έπιασε τους δημοσιονομικούς της στόχους και θα έρθει το 2012 αντιμέτωπη με νέες περικοπές. Το έλλειμμα φουσκώνει και πάλι… και η ύφεση βαθαίνει».

Αναφέρεται στην εικόνα της Αθήνας, όπου οι πολίτες είναι έρχονται αντιμέτωποι με δόλιους ενεχυροδανειστές, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που επικρατεί. «Η κυβέρνηση προειδοποίησε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Τα ενεχυροδανειστήρια ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Μάλιστα η Αρχή Προστασίας του καταναλωτή ζήτησε από τους πολίτες να ζυγίζουν τα ασημικά τους στο σπίτι τους για να είναι σίγουροι».

«Διαφημιστικά φυλλάδια στην Αθήνα από ανθρώπους που υπόσχονται να αγοράσουν χρυσό, βρίσκονται κάτω από τους υαλοκαθαριστήρες των αυτοκινήτων της πόλης”, γράφει. “Πολλοί Έλληνες βρίσκονται σε απελπισμένη αναζήτηση μετρητών».