Κινεζικές επενδύσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ενδιαφέρον από την ανατολή


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:57
28/11/2011
Κινεζικές επενδύσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη
loading

Το Κινεζικό Επενδυτικό Κεφάλαιο προτίθεται να επενδύσει σε υποδομές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, τη στιγμή που το Πεκίνο επιδιώκει την επέκταση και διαφοροποίηση των επενδύσεών του στο εξωτερικό, δηλώνει ο επικεφαλής του Λου Τζιγουέι.

«Οι υποδομές στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεγάλη ανάγκη από επενδύσεις», τόνισε ο Τζιγουέι.

«Κατά παράδοση, οι Κινέζοι έχουν συμμετάσχει σε έργα υποδομής στο εξωτερικό ως απλοί προμηθευτές. Τώρα, πρέπει επίσης να επενδύσουν, να αναπτύξουν και να λειτουργήσουν τα σχέδια», πρόσθεσε.

Το Κινεζικό Επενδυτικό Κεφάλαιο (Chinese Investment Corporation) δημιουργήθηκε το 2007 και επιφορτίσθηκε με την επένδυση μέρους των κολοσσιαίων συναλλαγματικών αποθεμάτων της Κίνας, ύψους 3.200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Άλλος αξιωματούχος του Κινεζικού Επενδυτικού Κεφαλαίου δήλωσε πρόσφατα ότι οι κινεζικές επενδύσεις πρέπει να κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα προς σχέδια υψηλής απόδοσης.

Όταν ερωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera αν η Κίνα θα βοηθήσει τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, ο επικεφαλής του Κινεζικού Επενδυτικού Κεφαλαίου είχε δηλώσει: «Ο πληθυσμός μας θα μας ρωτήσει: "Είστε βέβαιοι ότι θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε μία καλή απόδοση της επένδυσης;"»

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει