Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσάρλς Νταλάρα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου και ειδικότερα η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ανταλλαγη ομολόγων.

Νωρίτερα, ο κ. Νταλάρας υπογράμμισε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, πως «υπάρχουν μικρά περιθώρια ελιγμών στους όρους του νέου PSI», ενώ τόνισε ότι «πρέπει να εξασφαλιστεί πως η συμμετοχή θα είναι εθελοντική».

Παράλληλα, ανέφερε πως «υπάρχει μεγάλη ανάγκη οι ζημιές της καθαρής αξίας των επενδυτών να συγκρατηθούν». Οι φόβοι που εκφράζονται, όπως αναφέρει το πρακτορείο, είναι πως υπάρχει το ενδεχόμενο οι ζημίες καθαρής παρούσας αξίας για τους ομολογιούχους να υπερβούν το 60%, ενώ ο στόχος είναι να παραμείνουν κοντά στο 50%.

Σημειώνεται πως οι επενδυτές τον περασμένο μήνα συμφώνησαν την απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 50%, που θα συρρικνώσει το χρέος κατά 100 δισ. ευρώ.