Προς μία οικονομική κυβέρνηση της ευρωζώνης κατευθύνεται η Ευρώπη μετά την κρίση χρέους, εκτίμησε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, χαρακτηρίζοντας την κρίση αυτή τη σοβαρότερη στην ιστορία της και σημειώνοντας πως αποκάλυψε «τα κενά της νομισματικής μας ένωσης».

Ο Φιγιόν χαρακτήρισε «αποφασιστικής σημασίας» τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής και τόνισε πως η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μία νέα πρόκληση.

«Κατευθύνεται αποφασιστικά προς μία οικονομική κυβέρνηση της ευρωζώνης», το πλαίσιο της οποίας μπορεί να συζητηθεί κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Κυριακής», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο γαλλο-κορεατικό εμπορικό επιμελητήριο.

Το Παρίσι και το Βερολίνο παραδέχθηκαν ωστόσο χθες ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία κατά τη σύνοδο κορυφής της Κυριακής για μία συνολική λύση της κρίσης χρέους και ανακοίνωσαν τη σύγκληση νέας συνόδου κορυφής την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου.

«Σήμερα, η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μία νέα πρόκληση. Οπως και κατά το παρελθόν, θα ξεπεράσει τις δοκιμασίες και θα βγει ενισχυμένη. Σάς καλώ να έχετε εμπιστοσύνη στην Ευρώπη», δήλωσε.