Πενταπλάσιος ο μισθός των τραπεζιτών στη Νέα Υόρκη

Κερδίζουν έως και 361.000 δολάρια ετησίως


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
17:29
16/10/2011
Πενταπλάσιος ο μισθός των τραπεζιτών στη Νέα Υόρκη
loading

Ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος κερδίζει το κίνημα «Κατάληψη της Wall Street» και δεν είναι τυχαίο αν αναλογιστεί κανείς την τεράστια απόκλιση που υπάρχει ανάμεσα στα εισοδήματα των τραπεζιτών και αυτά των υπολοίπων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, στη Νέα Υόρκη.

Το γράφημα που παρουσιάζεται στη συνέχεια αποδεικνύει ουσιαστικά ότι ο μισθός των τραπεζιτών είναι κατά μέσο όρο πέντε φορές υψηλότερος από τους μισθούς ιδιωτικών υπαλλήλων, ενώ πριν από τριάντα χρόνια ήταν διπλάσιος.

Συγκεκριμένα, οι τραπεζίτες κέρδισαν κατά μέσο όρο το 2010, 361.000 δολάρια έναντι των 66.000 δολαρίων που ήταν η ετήσια αποζημίωση ενός απλού ιδιωτικού υπαλλήλου.

Αυτό βέβαια δεν αναιρεί τη δυσανάλογη σφοδρότητα με την οποία χτυπήθηκε ο κλάδος των τραπεζιτών καθώς στη διάρκεια της ύφεσης, ο ένας στους τρεις υπαλλήλους που έχασαν τη δουλειά τους ανήκε στον συγκεκριμένο κλάδο.
Υπολογίζεται μάλιστα ότι ο κλάδος των οικονομικών υπηρεσιών θα χάσει άλλους 10.000 εργαζόμενους έως το τέλος του 2012 ανεβάζοντας τις συνολικές απώλειες θέσεων εργασίας στις 32.000 από τον Ιανουάριο του 2008.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει