Αποφάσεις για την αναδιάρθρωση και την ενδυνάμωση των ανώτατων βαθμίδων
της διοικητικής πυραμίδας της Εθνικής Τράπεζας έλαβε το Διοικητικό
Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας στη σημερινή του συνεδρίαση…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας, ο Άνθιμος Θωμόπουλος, μέχρι τώρα Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Λειτουργικής Στήριξης, ορίζεται Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Λιανικής Τραπεζικής.

Ο Λεωνίδας Θεόκλητος ορίζεται Γενικός Διευθυντής Λειτουργικής Στήριξης (CΟO). Θα έχει στην ευθύνη του την Λειτουργική Στήριξη, την Οργάνωση, την Πληροφορική, τις Προμήθειες, την Ακίνητη Περιουσία και την Ασφάλεια του Ομίλου. Παράλληλα θα έχει την εποπτεία των εργασιών της Εθνικής Ασφαλιστικής Α.Ε.Γ.Α. στην οποία παραμένει Πρόεδρος του ΔΣ.

Η Μαρία-Ιωάννα Πολιτοπούλου ορίζεται Γενική Διευθύντρια στην ιδρυόμενη Γενική Διεύθυνση της Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζικής. Θα έχει την ευθύνη των καθυστερήσεων και των επανεισπράξεων λιανικής τραπεζικής και μικρών επιχειρήσεων.

Ο Γεώργιος Πάσχας, έως τώρα Γενικός Επιθεωρητής της Τράπεζας και του Ομίλου, μετακινείται ως Γενικός Διευθυντής στους τομείς της Οργάνωσης, της Πληροφορικής και των Προμηθειών της Τράπεζας.

Ο Πέτρος Φουρτούνης, έως τώρα Διευθυντής της Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων, ορίζεται Γενικός Επιθεωρητής της Τράπεζας και του Ομίλου της Εθνικής.

Ο Γιάννης Μπαλαμπάνης, έως σήμερα Διευθυντής Οργάνωσης και υπεύθυνος Ασφαλείας της Τράπεζας, διατηρεί τα καθήκοντά του προαγόμενος σε Βοηθό Γενικό Διευθυντή.

Τέλος, η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας θα απαρτίζεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Απόστολο Ταμβακάκη και τους Γενικούς Διευθυντές Άνθιμο Θωμόπουλο, Αλέξανδρο Τουρκολιά, Λεωνίδα Θεόκλητο, και Ομέρ Αρράς. Ο Παύλος Μυλωνάς, Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης, θα έχει καθήκοντα Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής.