Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Στο Γενικό Λογιστήριο αναμένεται να μεταβεί το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικα προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες και να είναι όλα έτοιμα προκειμένου την ερχόμενη εβδομάδα να επανέλθει στην Ελλάδα ο «σκληρός» πυρήνας της τρόικα.

Το κλιμάκιο θα ξεκαθαρίσει για ακόμα μία φορά ότι για την εξασφάλιση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του πακέτου στήριξης, είναι αναγκαίο η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «αγκάθι» στον τρέχοντα προϋπολογισμό είναι η υπέρβαση που έχει παρουσιαστεί στο σκέλος των δαπανών- και κατά δευτερεύοντα λόγο η υστέρηση στα έσοδα- και η απόκλιση στο ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος σε σύγκριση με τους στόχους του μνημονίου (λόγω και της βαθύτερης ύφεσης).