«Μην περιμένετε καμία συμφωνία για την Ελλάδα σήμερα» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε ότι: «Θα συζητήσουμε για την Ελλάδα σήμερα, ακούμε καλές ειδήσεις από την Αθήνα, ας δούμε που βρισκόμαστε», ενώ είπε ότι η συζήτηση για το χρέος είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Η ελληνική πλευρά θέλει από το σημερινό Eurogroup μια θετική δήλωση προόδου από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και στη συνέχεια μια ημερομηνία για ένα νέο, έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Εβδομάδα, πιθανότατα τη Μεγάλη Πέμπτη.

Η ελληνική πλευρά μεταβαίνει στο Eurogroup με σύμμαχο τα στοιχεία από τη Eurostat για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα οποία και ήταν υψηλότερα έναντι των στόχων. Για το 2015, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία τοποθετεί στο ύψος του 0,7% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα, έναντι των προβλέψεων του προϋπολογισμού για πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ και έναντι των πλέον δυσοίωνων εκτιμήσεων του ΔΝΤ για πρωτογενές έλλειμμα 0,6% του ΑΕΠ.