Στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων βρίσκονται τα στοιχεία τουλάχιστον 200 μεγαλοκαταθετών της UBS τα οποία ταυτοποιήθηκαν με αυτά που κατάσχεσαν σε αιφνιδιαστική έρευνα οι εισαγγελικές αρχές στο υποκατάστημα της τράπεζας.

Οι πληροφορίες θέλουν τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα να κινήθηκαν, το βράδυ της περασμένη Παρασκευής,  με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και να αιφνιδίασαν τους υπευθύνους του  υποκαταστήματος . Ήταν μια κίνηση η οποία κρίθηκε απαραίτητη καθώς το μεγαλύτερο μέρος των λογαριασμών που περιλαμβάνεται  στη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας  είχε ανοιχθεί σε αυτή την τράπεζα.

Οι εισαγγελείς φέρονται να μην έφυγαν με άδεια χέρια καθώς , σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον έλεγχο  πήραν μαζί τους σκληρούς δίσκους υπολογιστών και αρχεία τόσο από το υποκατάστημα όσο και από το γραφείο κορυφαίου μπρόκερ που συνεργάζεται με την τράπεζα. Όσο για τα στοιχεία που βρέθηκαν είναι «εξαιρετικού ενδιαφέροντος και ανοίγουν πλήρως την έρευνα» όπως σχολίαζε με νόημα αρμόδια πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η  ταυτοποίηση ήταν άμεση για περίπου 200 καταθέτες με την μικρότερη κατάθεση να καταγράφεται στο 1,5 εκατομμύριο  και την μεγαλύτερη να αγγίζει τα 12 εκατομμύρια.

Οι εισαγγελείς κατέσχεσαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα,  και ποσά. Μάλιστα, όπου  δεν αναφέρονταν  ποσά έγινε αυτόματη αντιστοίχιση με τους αριθμούς λογαριασμών στη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας και υπήρξε άμεση ταυτοποίηση.

Αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία αποτελούν το «κλειδί» για τη λίστα των 10.000 λογαριασμών που όπως εκτιμούν μπορεί να φέρει στα δημόσια ταμεία περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Άλλωστε , η έρευνα συνεχίζεται καθώς  όλα τα στοιχεία των μεγαλοκαταθετών είναι, πλέον ,  στη διάθεση των αρχών ενώ οι σκληροί δίσκοι βρίσκονται για έλεγχο  στα εργαστήρια της ΔΕΕ.

Πάντως, θεωρείται θέμα χρόνου η αποστολή των πρώτων σημειωμάτων προς τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι θα καλούνται να… περάσουν από το ταμείο ώστε να απολαύσουν ευνοϊκή μεταχείριση.