Την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων, προκειμένου οι έλληνες επενδυτές να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων των τραπεζών, ζήτησε για ακόμη μία φορά ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), ενώ ζητά και από τις τράπεζες να βρουν τρόπο, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις αυξήσεις και οι εγχώριοι επενδυτές.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, Σπ. Κυρίτσης, θα πρέπει να υπάρξουν ίσες ευκαιρίες συμμετοχής και για τους Έλληνες, επισημαίνοντας ότι ο σημερινός τρόπος λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς είναι στρεβλός κι όχι ισότιμος για τους έλληνες επενδυτές, σε σχέση με την αντιμετώπιση που έχουν οι ξένοι.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, η πολύμηνη εμπειρία έχει διαψεύσει τις ανησυχίες ότι θα υπήρχε μεγάλη εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό από την ελεύθερη λειτουργία του χρηματιστηρίου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, Αλ. Μωραϊτάκης, τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή όλων των επενδυτών, καθώς δεν είναι ηθικό οι έλληνες επενδυτές που έχουν καταγράψει υψηλές απώλειες από την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση να μην αντιμετωπίζονται ισότιμα.