«Η εφαρμογή του μέτρου αύξησης των εργοδοτικών εισφορών θα επιφέρει γεωμετρική αύξηση των απολύσεων και του δείκτη της ανεργίας, καθώς και ενίσχυση του φαινόμενου της ανασφάλιστης εργασίας», εκτιμά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν γίνεται αντιληπτό από την κυβέρνηση, πέραν των δραματικών κοινωνικών επιπτώσεων ότι προκύπτει ένα θεμελιώδες ζήτημα που σχετίζεται με την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την αναγκαιότητα δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή του 27% των συνολικών ανέργων και του 56% των νέων ανέργων».

Και προσθέτει: «Σημειωτέον ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης, οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα κατέβαλαν ιδιαίτερη προσπάθεια να περιορίσουν στο ελάχιστο τις απώλειες θέσεων εργασίας και αυτό πρέπει να προσμετρηθεί κατά ένα μέρος στο γεγονός της προηγηθείσας μείωσης των εργοδοτικών εισφορών. Η παρούσα κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί οφείλουν να κατανοήσουν ότι το πρόβλημα είναι ο διογκωμένος και μεγάλου κόστους δημόσιος τομέας. Τον ιδιωτικό τομέα, όσο κι αν το απομυζήσουν, δεν αρκεί, για να καλύψει όλο αυτό το οικονομικό βάρος. Άλλωστε, η οποιαδήποτε εφαρμογή πολιτικών από την κυβέρνηση βρίσκει πεδίο εφαρμογής μόνο υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν επιχειρήσεις, καθώς, αν δεν υπάρχουν και εξοντωθούν, δεν έχει κανένα νόημα η οποιαδήποτε πολιτική».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.