Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και οι καθορισμός προδιαγραφών για την απένταξη μη ώριμων έργων καθώς και η ένταξη νέων προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας, συζητήθηκαν εκτενώς σε μία σειρά συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της Περιφέρειας Πελλοπονήσου υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι δαπανήθηκαν για πολλά χρόνια αρκετά κοινοτικά κονδύλια, τόνισε ότι η νοοτροπία έχει πια αλλάξει και εφεξής τα έργα θα αξιολογούνται με αυστηρά κριτήρια ένταξης και με αναπτυξιακό χαρακτήρα και ανταποδοτικότητα .

Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν οι προϋποθέσεις για την αξιολόγηση της ωριμότητας των μελετών και των έργων που έχουν ενταχθεί ενώ αξιολογήθηκαν και τα υπό ένταξη έργα.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τις υπηρεσίες κινητικότητα, εργατικότητα, γρήγορες διαδικασίες, στενή παρακολούθηση, συνεργασία και αισιόδοξη προοπτική για την επίτευξη των στόχων.