Σύμφωνα με επιχειρηματικούς παράγοντες η κίνηση της ΑΤΕbank για την εξαγορά του ποσοστού της ΑΤΤΙΚΑΤ θεωρείται ως προσπάθεια διασφάλισης απαιτήσεων ερμηνεύεται από επιχειρηματικούς παράγοντες η πρόταση που κατέθεσε η ΑΤΕbank για την εξαγορά του ποσοστού της ΑΤΤΙΚΑΤ (9,88%) στις εταιρίες διαχείρισης-εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού.
Το συγκεκριμένο στρατηγικό ποσοστό αποτέλεσε επί πολλούς μήνες αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους άλλους μετόχους της Αττικής Οδού, οι οποίοι έχουν δικαίωμα προτίμησης (Ελλάκτωρ, J&P/Αβαξ) καθώς και με τη γαλλική Vinci.
Κατά πληροφορίες, η τράπεζα αποφάσισε να κινηθεί βλέποντας ότι δεν καρποφορούν οι προσπάθειες πώλησης, από το τίμημα της οποίας θα εισέπραττε μεγάλο μέρος, εις εξόφληση δανείων που έχει χορηγήσει προς τον όμιλο ΑΤΤΙΚΑΤ.
Όπως ανακοίνωσε η ΑΤΕbank, κατέθεσε ήδη δεσμευτική προσφορά και θα αναμείνει τώρα την αντίδραση-απάντηση των μετόχων της Αττικής Οδού, που έχουν έχουν δικαίωμα προτίμησης.
Εάν δεν υπάρξει τουλάχιστον ισόποση προσφορά από την Ελλάκτωρ ή την J&PΑβαξ, to 9,88% θα περιέλθει πιθανότατα στη ATE. Το μεγαλύτερο μέρος του τιμήματος θα καλυφθεί άτυπο συμψηφισμό απαιτήσεων.

Πηγή: Sofokleousin.gr