Έτοιμο το προσχέδιο του προγράμματος «ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης»

Θα δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη Σεπτεμβρίου


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23:14
27/08/2015
Έτοιμο το προσχέδιο του προγράμματος «ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης»
3
loading

Ειδικό πρόγραμμα «ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης», συνολικού προϋπολογισμού περίπου 60.000.000 ευρώ και με αριθμό ωφελούμενων έως 10.000 άτομα ή επιχειρήσεις, θα ενεργοποιηθεί αμέσως μετά τις εκλογές. Προσχέδιο της πρόσκλησης του προγράμματος προβλέπεται να δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ η πρόσκληση να δημοσιευτεί εντός του Οκτωβρίου 2015.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, το πρόγραμμα προορίζεται για νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014, καθώς και για ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους.

Η δράση προβλέπει αφενός την αναδρομική κάλυψη για το 2015, δαπανών νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, αποσβέσεις παγίων, ασφαλιστικές εισφορές, έμμεσες δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού), αφετέρου την επιδότηση με 450 ευρώ μηνιαίως κατ' ανώτατο όριο, των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς εντός του 2015, με δέσμευση των τελευταίων για διατήρηση των επιδοτούμενων θέσεων, για χρονικό διάστημα που θα προσδιοριστεί στην πρόσκληση. Το ανώτατο όριο ενίσχυσης των δικαιούχων και των δύο κατηγοριών, θα κυμανθεί μεταξύ 12.000 και 15.000 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης αναφέρει ότι «ο στόχος της δράσης είναι να ενισχυθεί η ρευστότητα εκείνων των επιχειρήσεων που εμπράκτως στήριξαν την απασχόληση, καθώς και να ενισχυθεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν οι νέοι κυρίως άνθρωποι. Ταυτόχρονα, η πρόθεσή μας είναι, αυτή η ενίσχυση να μεγιστοποιήσει το αποτύπωμα στην απασχόληση, διασφαλίζοντας άμεσα χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η δράση αυτή, αποτελεί έμπρακτη υλοποίηση της δέσμευσης μας να στηρίξουμε την ποιοτική ανάπτυξη και να ελαχιστοποιήσουμε της αρνητικές επιπτώσεις της συγκυρίας - να δώσουμε μια ευκαιρία δημιουργίας σε όλους».

Από την πλευρά της η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, καθ. Μαρία Καραμεσίνη δήλωσε ότι «η δράση που προγραμματίζουμε μαζί με το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, καλείται να τονώσει τη ρευστότητα, και να ενισχύσει την απασχόληση στην οικονομία, επιχορηγώντας τις επιχειρήσεις που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας, καθώς και τους ανέργους που δημιούργησαν νέες επιχειρήσεις μέσα στο αντίξοο οικονομικό περιβάλλον των τελευταίων μηνών. Προσδοκούμε η τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω της διατήρησης των νέων θέσεων εργασίας και της αυτοαπασχόλησης, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για την απασχόληση στην οικονομία».

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΚΑΤΣΙΚΟ

  ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΡΕ !ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!ΑΝΤΕ [...] ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!!

 2. avatar δ.

  τέλη Σεπτεμβρίου ??? σημαίνει δεν υπάρχει ακόμα.

 3. avatar Χρήστος

  Επτά μήνες έλεγε πως η διαπραγμάτευση θα τελειώσει σε 2 ημέρες και τώρα, μέτα τις εκλογές θα τα φτιάξει ΟΛΑ!
  Πώς να τον χαρακτηρίσει κανείς ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει