Την έγκριση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο χαιρέτισε ο πρόεδρος τους Eurogroup Γερούν Νταίσελμπλουμ ο οποίος σύμφωνα με την βρετανική Telegraph έστειλε επιστολή στην ολλανδική Βουλή σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια πολύ ισχυρή συμφωνία, ωστόσο εκφράζει τις επιφυλάξεις του όσον αφορά την εμπιστοσύνη του προς τη χώρα.

Ο ίδιος, αν και αρνήθηκε να κάνει εικασίες για το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, είπε πως οι διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν «πιο εποικοδομητικές».

Στην επιστολή του αναφέρει πως η προσήλωση της Αθήνας σε μια μακρά λίστα «προαπαιτούμενων ενεργειών» ήταν αρκετή, ώστε να διασφαλιστεί μια πρώτη δόση από τη διάσωση, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα ανέρχεται σε περίπου 25 δισ. ευρώ.

Ωστόσο ο επικεφαλής του Eurogroup σημειώνει ότι αν η Ελλάδα αποτύχει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα μέτρα, τότε το πρόγραμμα γρήγορα θα σταματήσει. Σημείωσε πως θα υπάρξει έλεγχος τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο για να διαπιστωθεί αν η Αθήνα τηρεί τις υποσχέσεις της.