ΠΟΜΙΔΑ: Να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και οι κάτοχοι εκτός σχεδίου γης

«Μόνο έτσι μπορεί ο φόρος να γίνει πιο δίκαιος»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:37
11/08/2015
ΠΟΜΙΔΑ: Να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και οι κάτοχοι εκτός σχεδίου γης
2
loading

Πρόταση να ενταχθούν στον ΕΝΦΙΑ και οι κάτοχοι της εκτός σχεδίου γης κατέθεσε η ΠΟΜΙΔΑ με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, εξηγώντας πως έτσι ο φόρος μπορεί να γίνει «πιο δίκαιος».

«Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει "πιο δίκαιος" μόνον αν έχουμε τη γενναιότητα να νομοθετήσουμε να συνεισφέρουν όλοι, και ιδιαίτερα όλοι εκείνοι που μέχρι σήμερα δεν πληρώνουν απολύτως ή σχεδόν τίποτε. Δηλαδή να τον πληρώνουν όχι μόνον οι κάτοχοι απρόσοδης, πλέον, αστικής ακίνητης περιουσίας, αλλά και οι κάτοχοι της εκτός σχεδίου γης, οι οποίοι σήμερα ουσιαστικώς και σκανδαλωδώς φοροαπαλλάσσονται, "πληρώνοντας", καθαρά προσχηματικά, μόλις ένα ευρώ ανά στρέμμα το χρόνο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

«Ο ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει "πιο δίκαιος" αλλά και πολύ πιο αποτελεσματικός αν πάψει να είναι ένας διπλός φόρος», τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ, σημειώνοντας πως «ο ολετήρας της κτηματαγοράς, της οικοδομής, αλλά κυρίως της "κατεδάφισης" της αξίας της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, που ήταν το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού και της ελληνικής οικογένειας, έχει όνομα και λέγεται "συμπληρωματικός φόρος"».

«Αν τον καταργήσετε, κε υπουργέ, αντί να τον προσαυξήσετε, σε συνδυασμό με μια μικρή αύξηση της ετήσιας ανά στρέμμα φορολογίας της εκτός σχεδίου περιουσίας, θα έχετε συμβάλλει στην επανεκκίνηση όχι μόνον της οικοδομής, αλλά και ολόκληρης της οικονομίας μας», σημειώνεται.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Makcorsa

    Καλά τα λένε για τα εκτός σχεδίου αλλά μου θυμίζει το "Να πεθάνει και η κατσίκα του γείτονα..."

  2. avatar Ναπολέων

    Οι άνθρωποι μάλλον έχουν χάσει επαφή με την πραγματικότητα. Έχει την ίδια αξία και τις ίδιες προσβασεις σε στοιχειώδεις υποδομές ένα ακίνητο εκτός σχεδίου με εκείνο που είναι αντός σχεδίου;
    Γνωρίζουν πως για να κτίσεις εκτός σχεδίου ο Νόμος σε υποχρεώνει να έχεις πάνω απο 4 στρέμματα; Και θέλουν να πληρωθεί επιπλέον φόρος για αυτά τα στρέμματα που είσαι υποχρεωμένος να έχεις;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει