Η Ισπανία πρέπει να ενισχύσει τις προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση της οικονομίας της, καθώς η κρίση κρατικού χρέους στην Ευρώπη απειλεί να περιορίσει την ανάκαμψή της, τονίζει το ΔΝΤ σε έκθεσή του, στην οποία αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg.

«Οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες μπορεί να επιδεινωθούν περαιτέρω, αντανακλώντας την αύξηση της ανησυχίας για τους κινδύνους κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη», σημειώνει η έκθεση, προσθέτοντας ότι «αυτό μπορεί να πιέσει επιπρόσθετα το κόστος δανεισμού για το ισπανικό Δημόσιο και τις ισπανικές τράπεζες και με τη σειρά του να ανατροφοδοτήσει αρνητικά την πραγματική οικονομία».

Σε άλλο σημείο της έκθεσης αναφέρεται ότι «η αποκατάσταση της οικονομίας είναι ατελής και οι κίνδυνοι είναι σημαντικοί» και ότι δεν πρέπει να υπάρξει «καμία χαλάρωση στη δυναμική των μεταρρυθμίσεων», προκειμένου να ενισχυθεί η ανάκαμψη και να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας 21%, που είναι «απαράδεκτα υψηλό».

Το ΔΝΤ αναφέρει ότι «κάποια από τα βασικά προβλήματα της ισπανικής οικονομίας, ιδιαίτερα το πρόβλημα της ασθενικής αύξησης της παραγωγικότητας και της δυσλειτουργίας της αγοράς εργασίας πρέπει να αντιμετωπισθούν πλήρως», ενώ κάλεσε τις ισπανικές αρχές «να ενισχύουν περαιτέρω την αξιοπιστία της δημοσιονομικής προσαρμογής, να ολοκληρώσουν τη μεταρρύθμιση στο χρηματοπιστωτικό τομέα και να δυναμώσουν τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.