Η Ελλάδα χρειάζεται να υιοθετήσει δομικές μεταρρυθμίσεις αν θέλει να λάβει περισσότερη χρηματοδότηση από τους δανειστές της, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γιρκι Κατάινεν στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard με φόντο το χθεσινό αδιέξοδο στη συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των Θεσμών στις Βρυξέλλες.

«Είναι πιθανή μια λύση αλλά εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση», τονίζει ο Κατάινεν.

Στη συνέντευξή του σημειώνει πως ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έκανε ό,τι μπορούσε για να επιτευχθεί συμφωνία, «αλλά δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν συνεργάσιμη».

Ο Κατάινεν είπε πως υπάρχει πολλή καλή θέληση προς την Ελλάδα από την πλευρά των μελών της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Αλλά από μόνα τους τα λεφτά δεν βοηθούν. Θα μπορούσε κανείς να παρέχει περισσότερα και περισσότερη ρευστότητα αλλά χωρίς δομικές μεταρρυθμίσεις αυτό δεν προσφέρει απολύτως τίποτα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το ενδεχόμενο μιας μεταβατικής συμφωνίας για ένα ή δύο χρόνια ανέφερε πως είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να πει αν θα ήταν εφικτό να επιτευχθεί, επισημαίνοντας μόνο πως απαιτείται μια βιώσιμη λύση.