Την ανησυχία του ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα διατηρηθεί στα επίπεδα του 9 έως 10% εάν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τράα. Ο κ. Τράα είπε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο δίλημμα να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις της ή να επιβραδύνει το βηματισμό της λόγω δυσκολιών και αντιστάσεων όπως είναι φυσικό να υπάρχουν».

Η πρόοδος που έχει γίνει δεν είναι αμελητέα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, όμως χρειάζονται και άλλα μέτρα σε ό, τι αφορά την αγορά εργασίας και στο άνοιγμα των επαγγελμάτων. Ο κ. Τράα είπε ότι «αξίζουν μεν συγχαρητήρια στην Ελλάδα», πρόσθεσε όμως ότι «η ελλιπής πολιτική στήριξη στο εσωτερικό και η αβεβαιότητα για την ευρωπαϊκή στήριξη έχουν επιτείνει την αβεβαιότητα στη χώρα».

Δήλωσε ακόμη ότι «από τα τέλη του 2010 η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων έχουν χάσει το ρυθμό τους». Ζήτησε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και οι ιδιωτικοποιήσεις να εγκριθούν από τη Βουλή χωρίς καθυστερήσεις και η διαδικασία fast track να μην μετατραπεί σε stuck track και να εφαρμοστεί και για μικρότερα projects. Ζήτησε ακόμη το πολιτικό σύστημα να εμφανίζεται με ενιαία φωνή στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Το ίδιο και οι εταίροι μας στην ευρωζώνη.