Υπέρ της καθιέρωσης φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, τάχθηκε ο Ούγγρος Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ, Λάζλο Άντορ, κατά τη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας για τις ανισότητες στην Ε.Ε και τις επιπτώσεις της κρίσης, στα πλαίσια των εργασιών του 12ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στην Αθήνα. Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι το μέτρο θα μπορούσε να εφαρμοσθεί στην ευρωζώνη, ακόμη και στην περίπτωση που δεν είναι εφικτό να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναφερόμενος στις πολιτικές λιτότητας και τις συνέπειές της, ο Ευρωπαίος επίτροπος υποστήριξε, ότι η ευθύνη γι’ αυτές δεν βαρύνει αποκλειστικά την Κομισιόν, εφόσον υπάρχουν εγγενείς αιτίες στις οικονομίες των χωρών οι οποίες αντιμετωπίζουν κρίση χρέους. Αναφερόμενος στη περίπτωση της χώρας μας, είπε ότι η Ελλάδα, απέκρυψε μέρος του δημοσίου χρέους και ότι πρέπει να εξετασθούν με λεπτομέρειες οι δυσλειτουργίες της ελληνικής οικονομίας, στην οποία, όπως τόνισε, χρειάζεται να αλλάξουν πολλά.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της φτώχειας στην Ευρώπη, ο κ. Άντορ, υποστήριξε ότι απαιτείται συντονισμός των εφαρμοζόμενων πολιτικών για την καταπολέμησή της. Δικαιολόγησε τις καθυστερήσεις λέγοντας, ότι κατά το παρελθόν τα κράτη-μέλη είχαν εκφράσει αντιρρήσεις στην άσκηση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, όμως σήμερα οι δυσκολίες έχουν ξεπεραστεί και τα κράτη της Ε.Ε έχουν ήδη υποβάλει εθνικά σχέδια για την καταπολέμηση της φτώχειας.