«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, παρουσίασε σήμερα την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας», δήλωσε μετά την παρουσίαση του «Ζάππειο 2», ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως είπε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αναφέρθηκε στα αυτονόητα. Στα απλά και εφαρμόσιμα μέτρα που η υλοποίησή τους θα δώσει διέξοδο στα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Το ΕΒΕΑ συμφωνεί απόλυτα και επικροτεί τις προτάσεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, για τα μέτρα πάταξης του παραεμπορίου και για τη στόχευση σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, καθώς άλλωστε αποτελούν και δικές του προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην κυβέρνηση.

Όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει το ΕΒΕΑ, σ’ αυτήν την εξαιρετικά αρνητική συγκυρία απαιτείται συναίνεση και συλλογική δράση. Και την πρωτοβουλία αυτή θα πρέπει να την αναλάβει η κυβέρνηση, καθήμενη στο τραπέζι του διαλόγου με ειλικρινή διάθεση για τη σύνθεση απόψεων και τη λήψη μέτρων που η υλοποίησή τους μπορεί να αποτελέσει την απαρχή για μια νέα πορεία ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής».