Επανεκκίνηση με ισχυρό σοκ πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας επί της ουσίας το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος. Άλλωστε, πολλές φορές είπε τη φράση «όταν θα κυβερνήσουμε».

Ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε 7 προτάσεις τις οποίες χαρακτήρισε ρεαλιστικές και αναγκαίες προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. Όπως υποστήριξε, με τις προτάσεις αυτές το έλλειμμα θα μειωθεί κατά 2% τον πρώτο χρόνο, 1,9% το δεύτερο χρόνο και συνολικά 3,9% σε διάστημα 2 ετών.

Ο Α. Σαμαράς, πέρα από τις οικονομικές, κατέθεσε και την πολιτική πρόταση της ΝΔ απορρίπτοντας κάθε τύπου συνεργασίας ή συναίνεσης με την Κυβέρνηση. «Συναίνεση σε τι;» διερωτήθει. «Σε αυτό που δεν συμφωνώ! Συναίνεση στο λάθος! Στο νεφελώδες, όπως λένε οι Υπουργοί της Κυβέρνησης! Που το βρήκαν ότι έχουμε υποχρέωση να προσχωρήσουμε στο λάθος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς. Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να συναινέσει και να προσχωρήσει στις θέσεις της ΝΔ».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και χαρακτήρισε καλοδεχούμενες τις εκλογές αν η Κυβέρνηση το αποφασίσει, κάνοντας και το καυστικό σχόλιο «Πρώτη φορά βλέπω αρνί, να βιάζεται να έλθει το Πάσχα».