Δριμεία επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννης Οικονόμου, μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του «Ζάππειο ΙΙ», κατηγορώντας τον ότι μετά την αποτυχία του «Ζάππειο Ι» υιοθετεί την τακτική του «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου.

Αναλυτικά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Σαμαράς, αφού δεν κατάφερε να εξηγήσει πως θα μηδενίσει το έλλειμμα χωρίς θυσίες στο Ζάππειο Ι, αποφάσισε να υιοθετήσει τώρα το «λεφτά υπάρχουν» του κ. Παπανδρέου στο Ζάππειο ΙΙ, την ώρα που η οικονομία είναι στο χείλος της χρεοκοπίας, οι επιχειρήσεις αναζητούν τον πάτο του βαρελιού και η Ευρωπαϊκή Ένωση τον καλεί ευθέως να εγκαταλείψει τους αντιμνημονιακούς λεονταρισμούς.

Μοίρασε χρήματα με ελάχιστη πειστικότητα ως προς τις πηγές που θα βρεθούν. Δεν είπε λέξη πώς θα μειωθούν τα ελλείμματα, που επιτέλους είναι και το βασικό πρόβλημα για το ξεκίνημα της οικονομίας.

Ο κ. Σαμαράς παραμένει εγκλωβισμένος στη λογική του κομματικού συστήματος που μας έφερε σ’ αυτό το χάλι. Το πραγματικά επικίνδυνο μείγμα πολιτικής για την Ελλάδα, είναι η απραξία του κ. Παπανδρέου και η ανευθυνότητα του κ. Σαμαρά».