Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών για νέους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, επαγγελματοβιοτέχνες και έμπορους της περιφέρειας, σε περιοχές με ειδικά πληθυσμιακά κριτήρια.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ζήση Τζηκαλάγια, για τα προβλήματα που προκαλεί στους γουναράδες της Καστοριάς, η υποχρεωτική ένταξή τους στον ΟΑΕΕ και μάλιστα αναδρομικά.

«Οι υπηρεσίες του υπουργείου μας μελετούν συνεχώς το γενικότερο πρόβλημα της ασφάλισης των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων της Περιφέρειας, με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των ίδιων των ασφαλισμένων, σε συνδυασμό με τη βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ, δεδομένου ότι η διαρκής βελτίωση των παροχών του Οργανισμού προς τους ασφαλισμένους του εξαρτάται προφανώς, από την καλή του οικονομική κατάσταση και, εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα αναλάβει τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες», αναφέρει ο κ. Κουτρουμάνης.

Και προσθέτει ότι «στο ίδιο πλαίσιο, θα εξεταστούν και οι δυνατότητες μείωσης των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών, όπως αυτές ισχύουν σήμερα, για νέους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι υπάγονται στην ειδική αυτή κατηγορία ασφαλισμένων».