Μπορεί να πιέζει την Ελλάδα για συνεχή λήψη μέτρων, ώστε να μπορέσει η χώρα μας να δώσει κάποια στιγμή πίσω τα 110 δισ. που δανείστηκε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως ο ίδιος ο σοσιαλιστής Στρος-καν κυκλοφορεί στο Παρίσι με Porshe…

Εν όψει των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία το 2012 όπου ο Ντομινίκ Στρος-Καν αναμένεται να είναι το φαβορί για να βρεθεί απέναντι στο δεξιό Σαρκοζί, σάλο έχει δημιουργήσει στην κοινή γνώμη μια φωτογραφία που τον δείχνει να επιβιβάζεται σε μια Porsche, στις 28 Απριλίου στο Παρίσι.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Σαρκοζί είναι πολλοί, όμως ο Στρος-Καν δείχνει να είναι το φαβορί για να τον αντιμετωπίσει και, μάλιστα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, είναι εξαιρετικά πιθανό να τον κερδίσει.

Αν συμβεί αυτό, θα είναι ο πρώτος σοσιαλιστής Πρόεδρος της Γαλλίας μετά από πολλά χρόνια και η φωτογραφία με την πανάκριβη Porsche Panamera και τη σύζυγο να μπαίνει από την πόρτα του συνοδηγού δε δημιουργεί και τις καλύτερες εντυπώσεις.

Μάλιστα η φωτογραφία προκάλεσε σαρκασμούς στη δεξιά και αμηχανία στην αριστερά.Ο σοσιαλιστής βουλευτής Πιερ Μοσκοβιτσί, που τον στηρίζει δήλωσε σήμερα ότι οι σοσιαλιστές πρέπει «να προσέχουν κάθε εικόνα» στην προεκλογική εκστρατεία, υπογραμμίζοντας πάντως ότι το προεδρικό κόμμα UMP (Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα) δεν μπορεί «να δίνει μαθήματα στο θέμα αυτό».

Πάντως, ο ίδιος ο Στρος-Καν δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι δεν ανήκει στον ίδιο, αλλά σε ένα φίλο του! Προφανώς ευκατάστατο…