«Κόκκινοι διάβολοι» τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων αποδεικνύονται στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, οι «μπέμπηδες» αποτελούν την πλουσιότερη ομάδα του πλανήτη για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, αφήνοντας πολύ πίσω τη βασίλισσα Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ σε πτωτική τροχιά είναι η Μπαρτσελόνα.

Τα έσοδα από χορηγίες, αλλά και από το κοινό της σε όλο τον κόσμο, έχουν εκτοξεύσει την αξία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα 1,86 δισεκατομμύρια δολάρια. Δεύτερη είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με 1,45 δισ., τρίτη η Αρσεναλ με 1,19 δισ., ενώ η Μπάγερν με έσοδα 1,04 δισ. έριξε από την τέταρτη θέση τη Μπαρτσελόνα, η οποία είναι πέμπτη με αξία 975 εκατομμύρια δολάρια.

Σε προσωπικό επίπεδο, η ποδοσφαιρική καριέρα του Ντέιβιντ Μπέκαμ μπορεί να φτάνει στο τέλος της, όμως τα έσοδά του είναι αντάξια ενός σταρ του Χόλυγουντ, αφήνοντας πίσω τους μάγους της μπάλας, όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Άγγλος σταρ είναι ο πλουσιότερος όλων, όχι γιατί… βγάζει μάτια με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι, αλλά λόγω των εμπορικών συμφωνιών με εταιρίες σε όλο τον κόσμο. Ο Μπέκαμ έχει ετήσιες απολαβές 40 εκατομμύρια δολάρια, ο Ρονάλντο 38 εκατ., ο Μέσι 32 εκατ., ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν ο Κακά και ο Ροναλντίνιο με 24 εκατομμύρια δολάρια.