Καταστροφικό για την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεσή του για την οικονομία. Επανέλαβε μάλιστα την θέση της Τράπεζας της Ελλάδος ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι «ούτε αναγκαία, ούτε επιθυμητή»

Συμφώνα με τις εκτιμήσεις που διατυπώνονται στην έκθεση, η ύφεση θα διαμορφωθεί φετος στο 3%, όπως προβλέπει και η κυβέρνηση. Προβλέπεται έκρηξη της ανεργίας το 2011 σε επίπεδο άνω του 15% ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος προβλέπει συρρίκνωση του μέσου ετήσιου πληθωρισμού στο 3,25% φετος.

Ο διοικητής της Τράπεζας εκτίμησε επίσης πως η πιστωτική επέκταση στον ιδιωτικό τομέα θα παραμείνει αρνητική το 2011, ενώ η ανταγωνιστικότητα θα συνεχίσει να βελτιώνεται φέτος λόγω του χαμηλότερου κόστους εργασίας. Τόνισε ότι είναι αναγκαίες οι κρατικές εγγυήσεις προς τα τραπεζικά ιδρύματα και στάθηκα στην ανάγκη για συγχωνεύσεις και συνεργασίες, έτσι ώστε να αλλάξει και το τραπεζικό σύστημα