Επένδυση συνολικού ύψους 7,5 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η εταιρεία RIGINOS Yachts. Μια κίνηση που θα προσδώσει, όπως σημειώνουν στελέχη της εταιρείας, ώθηση στις αναπτυξιακές προοπτικές της και ταυτόχρονα, θα ενδυναμώσει τη θέση της Ελλάδας στο διεθνή κλάδο του yachting και του θαλάσσιου τουρισμού.

Η νέα επένδυση θα πραγματοποιηθεί, με τη δημιουργία ναυπηγείου σε ιδιόκτητη έκταση 12 στρεμμάτων, που θα εξαγοραστεί και στο οποίο θα κατασκευάζονται πολυτελή superyacht tenders καθώς και σκάφη για άλλα ναυπηγεία. Παράλληλα, η εταιρεία θα δημιουργήσει ένα show room σκαφών 5.000 τ.μ., καθώς και ένα εξωτερικό showroom 7.000 τ.μ., το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Το επενδυτικό σχέδιο θα υπαχθεί στο καθεστώς ενίσχυσης «Επιχειρηματικότητα Μικρών Επιχειρήσεων» από το υπουργείο Ανάπτυξης. Σημειώνεται πως οι επενδύσεις της εταιρείας στηρίζονται και από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο Γιώργος Ρηγίνος

Ο Γιώργος Ρηγινός, CEO της RIGINOS Yachts, δήλωσε: «Το συγκεκριμένο επιχειρηματικό εγχείρημα θα τονώσει σημαντικά την αναπτυξιακή προοπτική και τις επιδόσεις της εταιρείας μας, καθώς η ζήτηση για υπηρεσίες όπως αυτές που προσφέρουμε διαφαίνεται σταθερή. Παράλληλα, πρόκειται να δημιουργήσει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας».

Τοποθετώντας τους πελάτες στο επίκεντρο, η εταιρεία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και εξυπηρετεί το σύνολο των αναγκών που σχετίζονται με τα σκάφη τους. Έτσι, οι πελάτες της Riginos Yachts εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στις ναυλώσεις yacht παγκοσμίως

Τα τελευταία χρόνια, όπως δείχνουν οι έρευνες, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση στις ναυλώσεις yacht παγκοσμίως, γεγονός που οφείλεται σε παράγοντες, όπως η αύξηση του τουρισμού, η αναβάθμιση των μαρίνων και η επακόλουθη προσέλκυση μαρινών που συμβάλουν στην προσέλευση ξένων σκαφών, η αύξηση στις αγορές νέων σκαφών λόγω του ΕΣΠΑ κ.ά. Οι νέες επενδύσεις της RIGINOS Yachts θα αξιοποιήσουν αυτή τη θετική δυναμική, ενισχύοντας τη θέση της Ελλάδας στον κλάδο του yachting και του θαλασσίου τουρισμού διεθνώς.

Σημειώνεται ότι η RIGINOS Yachts έχει ήδη προβεί στη δημιουργία ενός νέου τμήματος financing (Riginos Financing), το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τη χρηματοδότηση αγοράς σκαφών με ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους για τους πελάτες, όπως η διάρκεια μέχρι και 180 μήνες και τα ευνοϊκά επιτόκια που ξεκινούν από 4,99%.

Τέλος να αναφερθεί ότι η RIGINOS Yachts ιδρύθηκε το 1983, και είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείας yachting στην Ελλάδα, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως εκπροσώπηση ξένων ναυπηγείων στην Ελλάδα, αγοροπωλησία μεταχειρισμένων σκαφών, ναυλώσεις και διαχείρισης σκαφών. Εκπροσωπεί ορισμένα από τα κορυφαία ναυπηγεία σκαφών παγκοσμίως, όπως Nimbus Boats, Jeanneau Yachts κ.ά., και είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πώλησης tender στην Ευρώπη. Επίσης, από το 2016, έχει εξαγοράσει το πρώην ναυπηγείο της Motomarine και παράγει τα σκάφη Onda.