Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024 έχουν περιθώριο οι εργοδότες να καταβάλουν το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουν αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα. Δώρο Πάσχα θα χορηγήσουν οι εργοδότες στους μισθωτούς εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου που απασχολήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Όλοι οι μισθωτοί αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μισό μηνιάτικο ή 15 ημερομίσθια, ανάλογα με τη σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Σημειώνεται πως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Πώς υπολογίζεται το δώρο Πάσχα

Οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίσουν το δώρο Πάσχα εδώ: https://www.kepea.gr/calc-doro-pasxa.php. Το ποσό που θα λάβουν οι εργαζόμενοι ως δώρο Πάσχα υπολογίζεται βάσει του τρόπου αμοιβής των μισθωτών εργαζομένων. Δηλαδή εάν παίρνουν ημερομίσθιο ή μισθό. Η χρονική περίοδος του δώρου Πάσχα υπολογίζεται από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου.

Δηλαδή εάν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα, τότε θα πρέπει να πάρει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

  • Εάν η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα είτε γιατί αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του, είτε γιατί απολύθηκε, τότε θα πρέπει να πάρει αναλογία δώρου που υπολογίζεται ως εξής:
  • Για αμειβόμενο με μισθό, ποσό του δώρου θα είναι ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με τον συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε οκτώ ημερολογιακές ημέρες.
    Εάν κάποιος εργαστεί λιγότερο από 8 ημέρες, τότε δικαιούται ανάλογο κλάσμα για δώρο Πάσχα.

Χρόνοι που δεν συνυπολογίζονται

  • Δεν υπολογίζονται οι μέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω άδειας χωρίς αποδοχές.
  • Δεν λαμβάνεται υπόψη το διάστημα απουσίας των εργαζομένων λόγω συνδικαλιστικής δραστηριότητας (δηλαδή ο χρόνος της συνδικαλιστικής άδειας).
  • Σχετικά με την απεργία, η δικαστηριακή νομολογία δέχεται ότι οι ημέρες της απεργίας δεν υπολογίζονται στον χρόνο διάρκειας της εργασιακής σχέσης, γιατί η αποχή του μισθωτού οφείλεται σε δική του θέληση και δεν μπορεί επομένως να χαρακτηριστεί σαν δικαιολογημένη απουσία. Κατ’ αναλογία το ίδιο ισχύει και με τις στάσεις εργασίας, αφού και αυτές αποτελούν στην πραγματικότητα απεργία.

Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, αν δεν του καταβληθεί το δώρο

Σε περίπτωση που το δώρο Πάσχα δεν καταβληθεί έγκαιρα, οι εργαζόμενοι-ες ή/και τα σωματεία μπορούν και πρέπει να προσφύγουν στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά.

Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα για την άσκηση ατομικής δίωξης σε βάρος του εργοδότη, ενώ, παράλληλα, διαβιβάζεται και στο οικείο αστυνομικό τμήμα για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι εργαζόμενοι-ες ή/και τα σωματεία τους έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν μήνυση απευθείας στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και να ζητήσουν την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.

Επισημαίνεται ότι στη μηνυτήρια αναφορά θα πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία της επιχείρησης και τα στοιχεία κατοικίας του εργοδότη, εάν αυτό είναι δυνατόν, δεδομένου ότι η διαδικασία του αυτοφώρου διαρκεί έως και 48 ώρες.

Σε κάθε περίπτωση μη καταβολής του δώρου Πάσχα μέσα στην τασσόμενη προθεσμία, οι Επιθεωρητές Εργασίας έχουν υποχρέωση να επεμβαίνουν άμεσα, διενεργώντας ελέγχους και να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για την άσκηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Οι εργαζόμενοι-ες μπορούν να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες στην ενιαία γραμμή εξυπηρέτησης 1555 ή στην ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής ανώνυμης καταγγελίας της Επιθεώρησης Εργασίας ή με αποστολή μηνύματος, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), στο Τμήμα Επιθεώρησης του τόπου εργασίας τους.

Η ΓΣΕΕ ενημερώνει ότι το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) (www.kepea.gr) είναι στη διάθεση των εργαζομένων για την υποβολή καταγγελιών ή την παρακολούθηση καταγγελιών στην Επιθεώρηση Εργασίας που αφορούν στη μη καταβολή του δώρου Πάσχα.