Με αφορμή τη αυριανή συνέντευξη τύπου του υπουργού Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλου με θέμα «Παρουσίαση του ν/σ για την Υπηρεσιακή Εξέλιξη και Ιεραρχία των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, Θέματα Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και Συναφές Διατάξεις», θα ήθελα να υπενθυμίσω κάποιες παλιότερες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου.

«Ευθύς αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, ενημερώθηκα λεπτομερώς τόσο για τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά προβλήματα και ζητήματα μονιμοποίησης όσο και για τα θέματα βαθμολογικής εξέλιξης που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που ανήκουν στην κατηγορία των ΕΜΘ.

Κρίνω ότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια αφού Υπαξιωματικοί παραπλήσιων θεσμών όπως εθελοντές, ΕΠ.ΟΠ (μετά το πέρας επτά ετών) και ειδικοί φρουροί απολαμβάνουν την εγγύηση της μονιμότητας καθώς και της ασφάλισης στο δημόσιο. Επιπλέον, η δυνατότητα της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ δεν επιβαρύνει οικονομικά το κράτος αφού μισθολογικά ούτως ή άλλως φτάνουν μέχρι το βαθμό του Λοχαγού. Θα προσπαθήσουμε συνεπώς να συμβάλουμε στην επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων της συγκεκριμένης κατηγορίας».

Αυτά λέγατε κύριε υπουργέ στις 22 Δεκεμβρίου 2009. Τι άλλαξε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μας αγνοείτε. Μήπως τελικά ο κ. Οικονόμου είχε δίκιο όταν σας έλεγε πως υποκύψατε στις πιέσεις των στρατηγών; Γιατί τέτοια στροφή κύριε υπουργέ; Εμείς άπλα ζητάμε να τιμήσετε το λόγο σας.

Με τιμή ένας από τους 20.000 Εθελοντές Μακράς Θητείας