Πολύ απλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να δεχθώ την πληρωμή στο λογαριασμό της ΔΕΗ του ποσού της ΕΡΤ ενώ δε βλέπω καθόλου τηλεόραση στο σπίτι μου;

Και γιατί να το κάνει όποιος δε βλέπει επίσης;

Δε σχολιάζω τους υπερτιμημένους μισθούς τα μέλη συμβουλίων, διοικητικά κτλ με αφήνουν παγερά αδιάφορο, μιλάω εφόσον ΔΕ ΒΛΕΠΩ Τηλεόραση γιατί να πληρώνω την ΕΡΤ; Η οποία βάζει και διαφημίσεις που από όσο ξέρω είναι παράνομο , ας με διορθώσει κάποιος.

Δε θεωρώ λύση το ακόλουθο: Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να ΜΗΝ πληρώνει την ΕΡΤ μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους. Δηλαδή: εάν κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις (π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι και χρησιμοποιείς (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή οτιδήποτε μπορείς να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να πληρώσεις ΜΟΝΟ το δεύτερο.

Σε περίπτωση που ο πιστωτής δε δεχτεί την πληρωμή, πηγαίνεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι το υπόλοιπο. Το ΤΠκΔ ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σας και αυτός δεν έχει πλέον δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα (οπότε και να σου κόψει το ρεύμα). Το υπόλοιπο ποσό ΜΠΟΡΕΙ να το διεκδικήσει δικαστικά!

Διότι μπορεί το υπόλοιπο να διεκδικήσει δικαστικά… και εκεί είναι η καταδίκη, δηλαδή αν δε πληρώσεις ΕΡΤ δεν έχεις ρεύμα. Όπως αντέδρασαν όλοι για τον ΟΤΕ με το πάγιο και τους εναλλακτικούς γιατί δεν αντιδρούν για την ΕΡΤ;