Άμεση ήταν η ανταπόκρισή σας στην έρευνα του newsbeast.gr για τις καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και για τη λάθος κατεύθυνση προς την οποία κινείται το σχέδιο του Ισπανού αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο. Κάτοικοι του συγκεκριμένου δήμου και των γύρω περιοχών – και όχι μόνο – σπεύσατε και στείλατε τη δική σας άποψη για το τι πρέπει να γίνει, ώστε η έκταση να αξιοποιηθεί με το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό και κοινωνικό όφελος. Σταδιακά θα δημοσιευθούν όλες οι απ-όψεις που έφτασαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

«Κύριοι, κατά την άποψή μου, ως κάτοικος της περιοχής πολλά χρόνια τώρα, και γνωρίζοντας τον τωρινό δήμαρχο Αργυρούπολης -Ελληνικού, αν η -μονίμως κοιμισμένη (επίτηδες ή κατά λάθος)- κρατική μηχανή ήθελε να δώσει μια λύση ουσιαστική για την τοπική κοινωνία αλλά και την εθνική οικονομία, θα πρότεινε στους εμπλεκόμενους δήμους να αξιοποιήσουν οι ίδιοι τον χώρο με την ίδια λογική που θα τον αξιοποιούσε και ένας επενδυτής.

Ένας οποιοσδήποτε επενδυτής θα έπαιρνε δάνειο με κάποια εγγύηση και το ίδιο θα μπορούσε να κάνει η Κ.Ε.Δ. για λογαριασμό των δήμων με την συμμετοχή τους. Δε νομίζω ότι θα υπήρχε Έλληνας από την τοπική κοινωνία αλλά και όλη την υπόλοιπη Ελλάδα που θα είχε αντίρρηση σε κάτι τέτοιο – σε ένα Ελληνικό έργο που παράγει κέρδη για την Ελλάδα.

Δεν ζητήθηκε -ούτε προτάθηκε- ποτέ όμως έως σήμερα κάτι τέτοιο προφανώς για δύο λόγους:
1. Δεν θα ήταν καθόλου εύκολο να βγει μίζα από την υπόθεση με όλους τους δημάρχους πάνω από το κεφάλι τους
2. Δεν συμφωνεί με το σχέδιο πώλησης των περουσιακών μας στοιχείων (και ειδικά των «φιλέτων»).

Για να κατηγορήσει κάποιος, για αρνητική στάση, την τοπική κοινωνία και τους δημάρχους της πρέπει πρώτα να δει την τακτική που ακολουθείται από τους πολιτικούς, ώστε να έχει σαφή εικόνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι δήμαρχοι έχουν από την πλευρά τους έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια προτάσεων και λύσεων και έχουν αξιοποιήσει πλήρως τα μέσα που διαθέτουν για προώθηση μιας οικονομικά βιώσιμης λύσης.

Χρήστου Δημήτρης
Κάτοικος Αργυρούπολης (πλέον Ελληνικού-Αργυρούπολης)»

Περιμένουμε και τις δικές απόψεις γύρω από το θέμα. Επειδή κάποια πράγματα μας αφορούν άμεσα πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζουμε, μπορείτε να τις καταθέσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]