Ένα σπάνιο είδος αλμπίνο πούμα γεννήθηκε πριν από ένα μήνα σε ζωολογικό κήπο στη Νικαράγουα, όπου εξακολουθεί να προστατεύεται από τα βλέμματα των επισκεπτών, δήλωσαν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου.

«Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να μπορέσουμε να το κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο υγιές, μαζί με τη μητέρα του», δήλωσε στο AFP ο κτηνίατρος Κάρλος Μολίνα από τον ζωολογικό κήπο Thomas Belt.

«Είναι υγιής και το σώμα του είναι σε καλή κατάσταση», δήλωσε ο κτηνίατρος από τον ζωολογικό κήπο της Χουιγκάλπα στο διαμέρισμα Τσοντάλες, περίπου 140 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μανάγκουα.

Το τρίχωμα των κοινών πούμα κατά τη γέννησή τους είναι ανοιχτό καφέ ή κοκκινωπό με μαύρες κηλίδες. Η γενετική μετάλλαξη που προκαλεί λευκό χρωματισμό είναι σπάνια στο είδος και δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου καταγεγραμμένες περιπτώσεις στον κόσμο.

«Είμαστε ευτυχείς που το έχουμε, επειδή δεν το βλέπεις πολύ συχνά», δήλωσε ο Μολίνα.

Το πούμα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γάτα στην αμερικανική ήπειρο μετά το τζάγκουαρ και η τέταρτη στον κόσμο μετά την τίγρη και το λιοντάρι.

Οι φύλακες του ζωολογικού κήπου έχουν αποφύγει την επαφή με το μικρό αλμπίνο πούμα, το οποίο μεγαλώνει με τη μητέρα του σε μια φωλιά που έχει στηθεί σε περιφραγμένο χώρο, και ελπίζουν ότι μέσα σε δύο μήνες το μικρό θα μπορέσει να λάβει κτηνιατρική περίθαλψη.