Μια δηλητηριώδης αράχνη Huntsman («Κυνηγός») βρέθηκε στην Αγγλία αφού ταξίδεψε 5.000 μίλια (8.046 χιλιόμετρα) μέσα σε ένα κοντέινερ. Η αράχνη Huntsman, που θεωρείται η μεγαλύτερη και πιο τρομακτική αράχνη στον κόσμο, φέρεται να στάλθηκε από την Κίνα κατά λάθος και κατέληξε στο Χαλ.

Οι αράχνες Huntsman είναι δηλητηριώδεις και μπορούν να μεγαλώσουν έως και 12 ίντσες (30 εκατοστά) στο άνοιγμα των ποδιών τους. Ευτυχώς, το δάγκωμά τους δεν είναι θανατηφόρο, αλλά μπορεί να προκαλέσει ταχυπαλμία, εμετούς και πονοκεφάλους.

Αφού ανακαλύφθηκε, η αράχνη συνελήφθη με ασφάλεια από το το μεγαλύτερο φιλοζωικό ίδρυμα στη Βρετανία το RSPCA. Μιλώντας για το περιστατικό, ένας εκπρόσωπος του RSPCA είπε ότι η αράχνη «Ήθελε τις διακοπές της και έτσι πήδηξε σε ένα κοντέινερ στην Κίνα και κατέληξε στο Χαλ», προσθέτοντας ότι «τρόμαξε πολύ το προσωπικό».

Σύμφωνα με την Mirror, η αράχνη βρίσκεται τώρα σε ένα εξειδικευμένο κέντρο διάσωσης.

Η δηλητηριώδης αράχνη Huntsman

Δεν είναι η πρώτη φορά που αράχνη Κυνηγός φτάνει στη Βρετανία

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αράχνη κυνηγός φτάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πριν από δύο χρόνια, ένας άλλος κυνηγός βρέθηκε σε μια αποθήκη στο Southwold του Suffolk. Και πάλι, οι άνθρωποι του RSPCA ήταν έτοιμοι να συλλάβουν την αράχνη, η οποία ήταν κάπως μικρότερη σε μέγεθος.

Ο Jason Finch, ένας επιθεωρητής της RSPCA είπε για το αραχνοειδές: «Αυτή η αράχνη ήταν σχετικά μικρή και ήταν μόλις περίπου 6 cm (2,5 in) από πόδι σε πόδι. Ήταν προφανώς στο κοντέινερ για αρκετό καιρό, χωρίς πρόσβαση σε τροφή και νερό, αλλά ήταν ακόμα δραστήρια και φαινόταν να είναι καλά», πρόσθεσε ο Finch.

Σύμφωνα με τον Finch, αυτού του είδους η ανακάλυψη «συμβαίνει αρκετά συχνά» και ότι οι αράχνες, μαζί με τα έντομα και τα ερπετά, μπορούν να «συλληφθούν κατά λάθος» και να εγκλωβιστούν μέσα σε δοχεία.

Από πού παίρνουν το όνομά τους οι αράχνες Huntsman

Η δηλητηριώδης αράχνη Huntsman

Οι αράχνες κυνηγοί παίρνουν το όνομά τους από το κυνήγι και τη δολοφονία της λείας τους, αντί να δημιουργούν ιστούς για να τις παγιδεύουν. Οι αράχνες είναι πολύ γρήγορες και πολλά είδη κυλούν στα πόδια τους ενώ προσπαθούν να ξεφύγουν.

Τα αραχνοειδή μπορούν να βρεθούν στην Αυστραλία, την Αφρική, την Ασία και μέρη της Αμερικής.

Καθώς οι αράχνες δεν είναι εγγενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι παράβαση η απελευθέρωσή τους βάσει του νόμου περί άγριας ζωής του 1981.