Μυστικό video που τραβήχτηκε στο πλαίσιο αποστολής σε μια από τις μεγαλύτερες πτηνοτροφικές μονάδες των ΗΠΑ αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες ζωής των πτηνών, αλλά και τον βάναυσο τρόπο με τον οποίο σκοτώνονται πριν διοχετευτούν στην αγορά.

Η αποστολή οργανώθηκε από τη ΜΚΟ «Ανθρώπινη Κοινωνία» και διεξήχθη στις αρχές Οκτωβρίου.
Στο πλαίσιο της μυστικής αποστολής ένα μέλος της ΜΚΟ προσελήφθη ως εργάτης στην πασίγνωστη πτηνοτροφική μονάδα «Willmar», η οποία παράγει περισσότερα από 30 εκατομμύρια πουλερικά και μικρές γαλοπούλες κάθε χρόνο.

Τις ημέρες παραμονής του στο εργοστάσιο ο εργάτης κατάφερε να τραβήξει αποκαλυπτικό video για τις κτηνωδίες που συντελούνται στη μονάδα.

Το video, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ, δείχνει εργάτες να κόβουν τα δάκτυλα των πτηνών πριν τα πετάξουν στη ματωμένη γραμμή σφαγής. Λίγο αργότερα φαίνεται ένας υπάλληλος που αρπάζει με τα χέρια του κάποια πουλερικά και τα πετά σε έναν κάδο, ενώ ένας άλλος πιάνει όσα είναι άρρωστα και τα πετά στη μηχανή αλέσματος.

«Η τελευταία μας έρευνα αποκαλύπτει την κακοποίηση ζώων στη βιομηχανία πουλερικών. Τα πτηνά που είναι άρρωστα, τραυματισμένα ή περιττά ρίχνονται ζωντανά στη μηχανή αλέσματος. Είναι απαράδεκτο οι εργάτες μα αφήνουν τα τραυματισμένα ζώα να ψυχορραγούν με τις ώρες πριν τα θανατώσουν, τόνισε σε δηλώσεις της η Wayne Pacelle, πρόεδρος της ΜΚΟ «Ανθρώπινη Κοινωνία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της πασίγνωστης πτηνοτροφικής μονάδας καταδίκασε το γεγονός και διαβεβαίωσε ότι τα περιστατικά κακομεταχείρισης θα διερευνηθούν και θα καταπολεμηθούν.
πηγή: econews