Ένας μικρός δεινόσαυρος, στο μέγεθος περίπου μιας γάτας, ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη Νότια Κορέα.

Τα απολιθωμένα ευρήματα φτάνουν περίπου τα 30 εκατοστά σε μήκος, ωστόσο όπως δήλωσαν επιστήμονες στην ιστοσελίδα Korea JoongAng Daily το μήκος του μικρού δεινόσαυρου μπορεί να έφτανε και τα 50 εκατοστά όταν ήταν ζωντανός.

«Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υποθέτουμε ότι ο δεινόσαυρος είναι ένα είδος κοντινό στο microraptor ή κάποιο άλλο αρπακτικό» ανέφερε ο Lim Jong-deock από το Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. «Ωστόσο, σε αυτό το στάδιο δε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για ποιο είδος δεινόσαυρου πρόκειται και υπάρχει μια περίπτωση να είναι κάποιο νέο είδος, που δεν έχει αναφερθεί ξανά από την ακαδημαϊκή κοινότητα».

Ο δεινόσαυρος έζησε κατά τη διάρκεια της Κρητιδικής περιόδου, η οποία τελείωσε πριν από περίπου 66 εκατ. χρόνια.
Σύμφωνα με το ινστιτούτο ενδέχεται να υπάρχει ένας ακόμη απολιθωμένος δεινόσαυρος στο ίδιο σημείο.

Ανεξάρτητα με το σε ποιο είδος ανήκει, είναι ο πρώτος πλήρης σκελετός δεινοσαύρου που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στη Νότια Κορέα και ανάμεσα στους μικρότερους που έχουν βρεθεί ποτέ στη χώρα.

«Τέτοια απολιθώματα είναι σπάνια σε όλον τον κόσμο» πρόσθεσε ένας άλλος ερευνητής και κατέληξε λέγοντας, ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω έρευνες για να διαπιστωθεί αν τα απολιθώματα αυτά σχετίζονται με το δεινόσαυρο Minisauripus, του οποίου τα αποτυπώματα ανακαλύφθηκαν στις νότιες περιοχές της επαρχίας Gyeongsangnam-do.