Βλέννα σαν αυτή του Μαρμαρά παρατήρησαν λουόμενοι της παραλίας Ρωμέικος Γιαλός στη Λήμνο. Ο ραδιοφωνικός σταθμός fm100 σε επικοινωνία που είχε με αρμόδιους φορείς, είναι σε θέση να γνωρίζει πως ο δήμος Λήμνου προχώρησε στη λήψη δείγματος από τις παραλίες του νησιού ώστε τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα τώρα με δημοσιογράφο του CNN Τurk, ο προβληματισμός είναι τεράστιος στο τουριστικό νησί της Τενέδου. Μάλιστα, σε πολλά σημεία η θάλασσα δε φαίνεται, αφού η βλέννα έχει καλύψει όλη την επιφάνειά της. Ιδιαίτερα απειλείται το αλιευτικό λιμάνι της Τενέδου. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ξεκινήσει με συνεργεία τον καθαρισμό των ακτών, ωστόσο, σε όλο το νησί υπάρχει τεράστιος φόβος, μήπως χαθεί μέρος ή και ολόκληρη τουριστική περίοδος.

«Αυτή την εικόνα εδώ και κάποιο διάστημα δυστυχώς την συνηθίσαμε στον Μαρμαρά. Αλλά η εικόνα δεν είναι από τον Μαρμαρά, αλλά από τον τουριστικό παράδεισο του Βόρειου Αιγαίου, την Τενέδου. Από την βλέννα που έχει καλύψει την επιφάνεια η θάλασσα δεν φαίνεται», ανέφερε ο Τούρκος δημοσιογράφος.